Spar penge på babyindkøbene

Når der skal handles ind til, at der kommer et lille splinternyt mini-menneske ind i hjemmet, har man selvfølgelig lyst til at give det alt det bedste i verden. Heldigvis er det ikke altid de dyreste løsninger der er de bedste – hvilket jeg i hvert fald lige skulle huske mig selv på, da jeg stod foran den flotteste tremmeseng i babybutikken.

Der er nemlig rigtig mange steder på ”babylisten”, hvor det faktisk er muligt at spare en masse penge, hvis man bare har lidt is i maven og er villig til at bruge lidt tid på, at lede de rigtige steder.

Herunder har jeg lavet en liste, hvor i hører mit bud på de bedste steder at spare nogle penge på babyindkøbende og hvad man skal være opmærksom på, hvis/når man gør det. Kodeordet i denne liste er ”brugt”, men nederst har i mit bud på nogle gode steder at handle ind, hvis man gerne vil have noget nyt.

Ting der er nødvendige – Need to have

Babytøj

Rigtig meget babytøj er at finde brugt, både på diverse køb og salg medier, men også i genbrugsbutikker. Husk på, at din baby kun kan være i en str. 50 eller 56 i meget kort tid, og derfor er meget af det tøj du kan finde brugt, højst sandsynligt slet ikke slidt og dermed super fint at bruge til din baby.

Barnevogn

En barnevogn behøver hverken at hedde Odder eller Emmaljunga, for at være god nok! Der er rigtig mange mere prisvenlige barnevogne på markedet, som også er super fine barnevogne (og som i øvrigt kan findes på tilbud oftere).

En barnevogn kan også sagtens købes brugt. Det behøver absolut ikke at være en dårligere barnevogn, bare fordi der har lagt et andet barn i den før dit. Heldigvis kan de fleste barnevogne strippes for betrækket, og så kan det komme en tur i vaskemaskinen.

Det vigtigste når du skal købe en barnevogn er dog, at klarlægge dine behov først. Altså hvad skal du bruge den til, hvor skal du bruge den og hvor længe planlægger ud at bruge den. Herefter kan du bedre spore dig ind på, hvilken type barnevogn der er bedst for dig og dit barn.

Pusletaske

En pusletaske behøver i virkeligheden ikke at være meget mere, end en god størrelse taske du har i skabet, eller en rygsæk. Det er ikke raketvidenskab at putte babyting i en hvilken som helst taske.

Puslebord

Her kan du snildt købe et der er brugt eller blot finde/købe en plade, der kan ligge på en kommode I har i forvejen.

Blespand

Det behøver ikke at være en fancy blespand med ultra-dyre specielle poser fra en babybutik. En hvilken som helst spand med låg kan gøre det. Bare sørg for at køb nogle billige bleposer at pakke hver ble ind i, så slipper i for blelugt i hele hytten.

Badekar og indsats

Igen, køb det brugt. Det er meget billigere end at købe det fra nyt, og det er jo bare en modificeret plastikspand. Worst-case-scenario, så kan en ren håndvask også gøre jobbet det første stykke tid, det gjorde mine forældre med mig.

Tremmeseng

Der er stort set altid brugte tremmesenge på markedet og de kan være mindst lige så gode som de nye. Det eneste du skal være opmærksom på her er, at du måske skal anskaffe dig en ny madras til den, alt efter om der følger en med, eller hvilken stand den er i.

Amme BH’er

For det første, er det en rigtig god idé, at vente med at købe flere end én enkelt inden fødslen, da barmen vokser når mælken løber til. De absolut billigste amme BH’er jeg er kommet forbi, har været H&M, så der kan man med fordel kigge.

Ting der er rare at have – Nice to have

Amme pude

Den kan være rigtig rar at have, men et stramt sammenrullet tæppe kan også gøre jobbet. Ellers kan også de findes brugt, hvor betrækket kan tages af og vaskes.

Autostol

Hvis I ikke har en bil, er en autostol en ting, som kun skal bruges sjældent. Det kan derfor være en fordel blot at leje den, når den skal bruges eller se om ikke venner eller familie skulle have én liggende.

Kædelås til barnevogn

Her kan enten en helt almindelig cykellås bruges, ellers køb noget kæde og en hængelås i dit lokale byggemarked.

Vikle eller bæresele

Her er det en god idé at tage et smut forbi en babybutik, for at prøve begge dele på, og se hvad der passer jeres temperament bedst. Derefter kan også dette nemt findes brugt på diverse sider og kommes nemt i vaskemaskinen.

Gode hjemmesider

Der findes et hav af hjemmesider der sælger babyting, jeg har samlet de sider jeg har brugt og været glad for her.

Fælles for de fleste af siderne er, at imens du er på jagt efter gode babytilbud, så tilmeld dig de forskellige siders nyhedsbrev. Dette gør at du får en mail, når butikkerne kører med tilbud og kampagner (hvilket de ofte gør), så er der nemme penge at spare, hvis man ikke vil købe brugt.

Jollyroom

Jollyroom har som oftest en helt masse gode tilbud. Det er en nem og overskuelig hjemmeside at kigge på og de har stort set alt. Det eneste minus er, at man kun får gratis fragt hvis man køber for over 1000 kr. ellers er fragten 50 kr.

Babysam

Babysam er en mere anerkendt side, da de også har fysiske butikker. Vi har været super tilfredse med at handle på nettet og i butikken ved dem. De kører også ofte med gode tilbud og så prismatcher de, hvis du finder den samme vare billigere et andet sted. Det gode her er også, at de altid kører med gratis fragt.

Føtex

Her kan man også finde nogle gode babyting, til ikke ret mange penge. Vi købte vores babydyne igennem Føtex, til kun 79 kr.

IKEA

Ikea har en masse gode babyting, så hvis man ikke vil købe brugt, er dette et godt sted at starte.

Jysk

Jysk er rigtig god, hvis man mangler ting til opbevaring og så har de billig fragt.

Dette var blot de få sider jeg har brugt, men det er slet ikke nogen dum idé, at bruge lidt tid på at søge på nettet, for at danne sig et overblik over hvilke sider, der passer bedst til jeres behov.

Så er der bare at sige: GOD SPARELYST!

Skriv en kommentar