Der er ikke nogen regler for hvornår du skal skifte til en juniordyne, men hvis der var ville den nok hedde noget i stil med når dit barn er længere end dynen er lang.
Hvad er en god juniordyne?
En god juniordyne kan være mange ting, men hvis jeg skulle stille en række kriterier op ville de se sådan her ud:
- Allergivenlig, økologisk og svanemærket og hvad hertil høre
- Gerne miljøvenlig og naturlige materialer
- Luftig og blød
- Nem at vaske og tumble
- Standard størrelse så det er nemt at finde betræk
Du kan også finde hjælp i denne guide til valg af juniordyne. Kapok dyner er blevet meget populære også som juniordyner, men her skal man f.eks. være opmærksom på at de føles meget anderledes end almindelige dyner.
Hvad str. er en juniordyne?
En juniordyner har standardmål på 100×140 cm og den størrelse finder du nærmest ikke en juniordyner der ikke har.
Det fede ved standardstørrelser er at du så også kan være sikker på at stort set alle betræk passer til dynen, så uanset om du står i en krisesituation el. ej, kan du finde et betræk i en børnebutik.
Hvornår går man fra juniordyne til voksendyne?
Igen er der ikke nogen regler for hvornår man laver skiftet, men et godt bud vil være når juniordynen bliver sparket for nemt af om natten el. virker for lille i visse situationer.
Det er et stort spring fra juniordyne til voksendyne og kan ikke på samme måde sammenlignes med springet fra babydyne til juniordyne. En klassisk voksendyne måler nemlig 140×200 cm og er meget mere for et barn at bikse rundt med – både i længde og bredde.
Et godt bud på hvornår skiftet naturligt skal ske er samtidig med at du går fra en juniorseng til sengen større end det, altså en senge der måler 80×200 cm el. 90×200 cm. Her vil det også være nødvendigt med en ny dyne, der kan dække hele sengen som barnet kan bevæge sig rundt i.