Babyudvikling

En baby udvikler sig rigtig hurtigt og der sker rigtig meget på kort tid, hvorfor det heller ikke er så mærkeligt at babyer sover helt op til 17-18 timer i døgnet som helt små og 12-14 timer i døgnet når de bliver lidt ældre.

Perioden fra 0-3 år er den periode hvor der sker mest udvikling i løbet af et menneskes liv, og samtidig er det den periode hvor vi er mindst rustet til at håndtere udviklingen alene. Derfor er det også vigtigt at vi som forældre tager ansvar for at babys udvikling går som den skal.

Vidunderlige uger – Wonderful Weeks

Der er nogle kloge hoveder der har fundet ud af at babyer tager nogle hop i deres udvikling på bestemte tidspunkter i livet. I Danmarks kaldes det Tigerspring, men på engelsk er betegnelsen Wonderful Weeks og direkte oversat er der Vidunderlige Uger.

Det er perioder i babyens liv hvor der sker et kraftigt spring i udviklingen, og det kommer som regel tydeligt til udtryk hos babyen i den periode det finder sted. Man kan for de flestes vedkommende ret præcist følge disse spring og længden på, hvilket er ret imponerende at opleve.

Babys udvikling måned for måned

Her på siden kan du finde mere generelle artikler om din babys udvikling måned for måned efter den er blevet født. Søger du information om babys udvikling inde i maven, så kan du finde denne på ugeforuge.dk, der er vores side om graviditet.

Modsat Tigerspring der fortæller om hvilke ting hos babyen der udvikler sig over en periode, er denne guide mere orienteret mod hvad du skal træne med din baby, hvad du skal give dit barn at spise, hvordan du stimulere dit barn på den rigtige måde. Det er altså en meget mere praktisk orienteret guide, der er supplere det der sker i løbet af alle Tigerspring.