Gravid 34. uge (33+0)

33+0 Du er nu ca. 82,5 % henne i din graviditet.

Barnet

Dit barn vejer nu ca. 2200 g. og måler i udstrakt tilstand ca. 42 cm.

Et af tegnene på at barnet er ved at være fuldbårent er når neglene når fingrenes kant og går fri. Tåneglene er ikke så langt fremme som fingerneglene.

Fostervandet bliver, selvom barnet både tisser i det og drikker af det, aldrig for gammelt da det hele tiden bliver fornyet.

Barnets immunforsvar er ved at blive stærkere og kan allerede nu klare en lille infektion.

Din krop og dig

Selvom du får plukveer er det ikke noget barnet mærker til. Det ligger godt beskyttet inde i fostervandet. Men plukveerne kan komme oftere jo tættere du kommer på fødslen. Det er livmoderens muskulatur som øver sig i at lave veer ved at sammentrække musklerne – det du kan mærke som plukveer. Det er meget forskelligt hvor ofte og hvor mange plukveer man kan have. Nogle kan end ikke mærke dem da de kan være så svage.

Bliver plukveerne for regelmæssige og smertefulde kan det være at du er lidt overbelastet og har brug for en pause og måske ligge lidt ned.

Det kan være du kæmper lidt med at sove om natten. Måske skal du op og tisse, måske ligger du dårligt og kan ikke vende dig pga. maven.

Når barnets hovede vender nedad bliver der heldigvis lidt mere plads inde i din mave til DIG – altså dine indvolde og organer.

Dine bryster og brystvorter bliver større og tungere.

Gennemsnitligt symfysemål ved 1 barn ligger på ca. 31,5 cm.

Næste uge —>

Gode råd:

  1. Det er godt at indtage en vitaminpille dagligt, som giver dig et tilskud af vitaminer og mineraler under graviditeten. Spørg evt. på apoteket om hvilket præarat.
  2. Indtag dagligt et jerntilskud på 40-50 mg. ferrojern
  3. Undgå tobak, passiv rygning, alkohol, medicin og stress
  4. Læs om Sundhedsstyrelsens anbefalinger
  5. Husk at lytte til din krop og brug din sunde fornuft!

NB! Oplysningerne er vejledende og forskellig fra kvinde til kvinde. Alle kvinder og graviditeter er forskellige også indvendigt. De viser hvordan en graviditet kan forløbe. Er du i tvivl eller nervøs for noget vedr. dig og din krop eller har du spørgsmål er det vigtigt at kontakte din egen læge eller jordemoder.